dinsdag 3 juni 2008

Waterton park

Vannacht is een stortvloed van regen gevallen maar de bergen waar we op uitkijken zijn nog wit van de sneeuw. In Waterton Park rijden we eerst richting de Red Rocks met de hoop beren te zien. Helaas, wel stonden een hert en eekhoorns model maar vandaag nog geen beer. Tis koud en na een korte stop rijden we terug naar Waterton Park Township en zien toevallig een outdoorshop. Alweer een uiterst vriendelijke dame die we met wat gebrekkig engels proberen uit te leggen dat onze omvormer/converter van 12V naar 220V het niet doet en of ze ons kan helpen. We hebben van alles aangeboden gekregen waar we niets aan hadden. Tot ze opmerkte dat de nieuwe auto’s in Canada vaak voorzien zijn van 2 sigaretaanstekers, eentje op 12V en eentje op 110V. Ahaaaa. We proberen het eens en voilá het werkt weer. Kan de laptop eindelijk opgeladen worden en kan ik tenminste verslagjes schrijven en kaarten maken totdat we een keer internetverbinding hebben.

Daarna rijden we naar Cameron Lake en genieten enorm van de omgeving. Er ligt nog best sneeuw en het ijs is half ijs half water. Geen beren dus op naar het Buffelpark alwaar we geen buffels zien. Nou ja, het weer wordt lichter dus we rijden richting Pinchers Creek om eerst een simpele maar wel leuke minimacro te doen en daarna the Creek Bank. Deze laatste liet ons een leuk stuk lopen en de cache was op een mooie plek bij het water.

Onderweg naar Crowsnest Pass een paar caches gedaan zodat we nu meer weten over de kolenmijn, Crowsnest en Frank’s Slide en we vinden een camping, simpel en midden in het bos. Henk zoekt wat hout terwijl ik dit bij elkaar typ. Warme koffie bij het vuur en dan slapen. Wat zal het hier stil en donker zijn. En er zijn beren in de buurt, volgens de waarschuwingen….

Totaal 229 km

Geen opmerkingen: