vrijdag 6 juni 2008

Stille wegen en diepe dalen

Balfour – New Denver

Vanmorgen wakker door iets dat veel licht geeft! De zon! Duurt helaas niet lang maar het is dus wel mogelijk. Stadswandeling door Nelson gemaakt. Wat zij historische gebouwen noemen, zijn bij ons gebouwen die opgeknapt moeten worden. Nou ja, ongeveer dan. De meeste gebouwen zijn gebouwd rond 1900, de bloeitijd van dit gebied. De rijkdom is af te lezen door allerlei bijzonderheden aan de huizen. Door de ontginning van de zilver, koper, goud en tinmijnen en de aanleg van de spoorlijn was toen dit gebied toegankelijk geworden. De wegen in Nelson zijn opvallend breed. Men hield dus blijkbaar rekening met veel paard- en wagen verkeer. We gaan op zoek naar internet maar het is bijna overal (duur) betaald en de vrije adresjes waren of niet te vinden of opgedoekt. Jammer maar helaas. En ja hoor over vriendelijkheid. Wachtend op een zebrapad gaat een Canadese dame het gesprek aan en ze is trots op haar Nelson en British Columbia en dat laat ze wel even weten.

We doen nog een cache en leren wat Kokenee betekent, nl rode zalmvis. We bezoeken het gebied dat blijkbaar internationaal bekend staat om de stormloop van kuitschietende zalmen want het wordt vermeld als iets heel bijzonders en dat trekt jaarlijks voor die paar weken in september duizenden internationale gasten. Je zou dan die springende vissen zien, zoals bijv in reclames. Het gebied is prachtig en we genieten met volle teugen totdat er weer meer nattigheid valt.

Ook Kaslo is een oud stadje, maar meer houten huizen. En we bezoeken daar de laatste Canadese waterradboot, Die heeft nog gevaren tot 1957 en is met zichtbaar veel liefde gerestaureerd. Hij vaart niet meer maar de sfeer is erg mooi vorm gegeven. We complimenteren de vrijwilligers die aan het werk zijn voor deze mooie renovatie en ze glimmen gewoon van trots.

Het bezoek aan de zilvermijn in Sandon was niet mogelijk, alles was stil en we waren de enigen aanwezigen.

We lopen een stukje van de Galena trail en vinden onderweg de cache met gemak. Wildstromend water en in de verte de besneeuwde bergtoppen. Het is weer koud maar prachtig om er te zijn.

Nadat we nog een cache in New Denver doen, zoeken we weer een parkcamping op, een mooie plek in het bos en we doen moeite om een lekker kampvuur te krijgen. Helaas, enige nattigheid gooit roet in het vuur en we kruipen bijtijds onder het dekbed. Alweer zo’n prachtige dag, niet te veel gereden, mooie plekjes gezien, overheerlijke chips en fish gegeten, wat willen we nog meer ? Een beetje zon alstublieft.

Route 183 km 3 caches

Geen opmerkingen: