donderdag 5 juni 2008

Rommelig dagje

Alweer een nacht met regen maar dat mag de pret niet drukken! We beginnen met een aantal snelle caches, ze liggen haast naast de weg dus niet echt de moeite waard maar we worden tenminste “gedwongen” om af en toe te stoppen en rond te kijken, Gezien de afstanden zouden we anders veel te veel rijden. Aan wandelen komen we vandaag niet toe maar we zijn educatief (…) bezig. We bezoeken de bierbrouwerij Kekonee Bierbrouwerij in Creston, Daar merken we dat we vandaag een uur meer hebben in verband met een tijdslijn. We dachten dat gisteren al dus waar die lijn nu precies loopt, zoeken we later wel eens uit.

De bierbrouwerij is fascinerend groot en natuurlijk is vooral het proces van inpakken en dergelijke boeiend om te zien hoe snel het gaat en hoe precies op elkaar afgestemd. En natuurlijk extra leuk als er een fles omvalt en op welk moment hij er dan uitvliegt.

En we bezochten het glazen huis van de heer Brown, een begrafenisondernemer. Hij vond het zo jammer dat alle flesjes met balsemvloeistoffen weggegooid werden en heeft jaren flesjes verzameld in begin jaren 50 er een huis van gebouwd. Rond met een zitkamer, slaapkamer, hal en keukentje. Daarnaast nog een toren en een schuur, allemaal rond. Omdat het huis op een bergklip staat, heeft hij de tuin ook bijzonder aangelegd met allemaal paadjes die kronkelen naar beneden met hier en daar een bruggetje. En een prachtig uitzichtpunt over Kootenay Bay. Nu niet want het regent. We stellen ons al voor, door die lastige trapjes: Schat haal jij de koffie even? En dan als Henk er is (tja hij wil altijd wel koffie) goh je bent de zoetjes vergeten. Dan wordt dan zwart drinken want echt gemakkelijk lopen die paadjes niet.

Verderop bezoeken we wat artistieke winkeltjes. Een weverij met prachtige sjalen en doeken van heerlijke zachte wol. Erg prijzig maar wel bijzonder mooi. Nee Lies, jouw wol hebben ze hier niet. En alleen kijken met je ogen lukt niet echt. Ernaast een smidse die prachtige dingen maakt met koper, zilver en lood en dan gesmolten glas erop. En natuurlijk nog een pottenbakkerij, een ambachtelijke bakker, edelsmid en galerie indiaanse kunst. Prachtige dingen maar onze beurs is kritischer en zuiniger.

De overtocht bij Kootenau Bay zou prachtig zijn als het niet regende. Of is het natte sneeuw. Na een zeer uitgebreide maaltijd met veel knoflook en vlees en bier of wijn overnachten we op de parkeerplaats.

In Nederland vroegen veel mensen of we familie in Canada hebben. Net alsof dat nodig is om naar dit prachtige land te gaan. In Canada wordt standaard gevraagd hoe het met je gaat, waar je vandaan komt en waar je heen gaat. In Alberta had bijna iedereen die we spraken wel ergens iemand in de familie of aangetrouwde familie wel een achterneef die in Nederland woont. En alle Canadazen geven je tips waar je heen zou moeten gaan en ze merken op dat Canada erg mooi is maar helaas zo groot.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuk om te lezen wat jullie allemaal uitspoken....
mooie omgeving het weer ?????
hier benauwd en warm klef zomers weer. op het werk ook oke nog steeds het beste team ondanks alle pogingen van het management om de jonge talenten aan te trekken. ha ha ....... (heb nog geen cijfers gezien maar ik ga er van uit.....!!!!!) gisteren team uitje gehad (ik was er niet bij ) ze hebben wel een beker gewonnen met bikken en klikken.. ik geloof vooral veel bikken of was het nou slikken... doei doei enne veel plezier !!! annemiek