zaterdag 7 juni 2008

Water of toch over wat anders

Roseberry (New Denver) – Martha Creek (Revelstoke)

Omdat het toevallig regent en we begrepen hebben dat het morgen beter zou moeten kunnen worden, zoeken we het water van een hotspring bij Nakusp op. Lekker dobberen in warm water zodat de andere nattigheid niet zo opvalt. ’s Middags op weg naar Revelstoke en cachen zit er niet in, ze liggen er niet of ze zijn naar ons idee in verband met de regen te ver. Dus vandaag zou een stukje worden over water en de gratis veerponten enzo.

Maar dan plotseling zien we een beer! Nee Krishna, niet een bruine vlek een kilometer ver, nee naast de weg. Rustig aan het eten en Henk krijgt ruimschoots de kans foto’s te maken. We zijn wee klaarwakker en nemen onze tijd. De rest van de rit is eigenlijk “saai” inclusief een veertocht van een half uur en door zijn prachtige vergezichten op in wolken gehulde bergtoppen en bruisend witwater langs de weg.

Volgens de LP kun je prima eten bij Bad Joe in Revelstoke en dat kunnen we beamen! 20 Km verderop, langs het meer in het midden van niets vinden we weer een provincial park camping. Keurige plekken, wc’s en Henk probeert een goed vuurtje te krijgen. Ach na de vakantie zal het wel vanzelf gaan.

Canada is moooooi!

Geen opmerkingen: