dinsdag 17 juni 2008

Veel te beleven rond Jasper

Vanmorgen al vroeg op stap naar Lake Maligne omdat ik ergens gelezen heb dat als je vroeg in de ochtend komt, het meer vaak vlak is als een spiegel. Helaas, rimpelingen maar dat doet niets af aan de schoonheid van het uitzicht. Een boottocht met een groot grijsgehalte van deelnemers is adembenemend mooi, de besneeuwde bergkammen glimmen in de zon.

’s Middags met de kabelbaan de hoogte in en opnieuw adembenemend, ook van de koude wind ;) en ’s avonds een wildlife safaritocht. Haha wij denken met een truck of zo de bergweggetjes op. Nou nee dus. Met een personenbusje de snelweg naar Hinton op. Daar waren we dus al geweest maar nu met toelichting en een aangeschafd dierenoverzicht beter te herkennen. We zien de twee verschillende soorten deers en elks en berggeiten en kromhoornschapen. Na een lange lange zoektocht toch nog een beer gezien maar op grote afstand.

Al met al een lange dag waarvan we doodmoe zijn van alle indrukken. We overnachten voor het huis van een geocacher waar we laat in de avond nog een gesprek mee hebben. We hebben veel van zijn caches gevonden en we waren zo laat terug van de safari dat we er niks voor voelden de peperdure camping op te zoeken voor parkeren en slapen. Dus aan de geocacher gevraagd of we voor zijn huis mochten staan. Voor hem geen probleem en we willen morgen toch vroeg op pad zijn.

Veel foto’s gemaakt en in verband met de bij sommige mensen optredende plaatselijke groene uitslag zullen we kritisch kijken welke we op het net zetten. ;)

Geen opmerkingen: