zaterdag 21 juni 2008

Geen land voor truukjes

Had ik jullie al vertelt over beren en truukjes? Nee he. Vanmorgen eindelijk weer eens internet dus wel een foto geplaatst van de beer op zijn rug. Die beer liep gewoon toen we hem spotten. Na een tijdje zei ik voor de grap: goh beertje, doe eens een truukje, En ja, hij ging op zijn rug liggen.   Toen we ergens anders beren spotten, een paar dagen later, stonden ze achter een vangrail een meter of 10 van ons vandaan. Henk wou ze beter zien en ging achter de camper staan. En ik zei weer : goh beertje kun je geen trukje doen? En ja hoor hij maakte als het ware een sprongetje door gelijktijdig zijn 2 voorpoten op te tillen, zo’n 15 cm opzo. Ik kon bij wijze van spreken de schrik van Henk ruiken. Die haalt geintjes als uit de auto gaan om ze beter te bekijken wel uit zijn hoofd!

Vanmorgen dus al voor te internetten op berejacht. Ook een cache gedaan bij Olive Lake, een schitterend meer, glashelder maar wel de kleur van groene olijven. Machtig mooie plek maar we wilden ook beren zien. En ja hoor, nu was het bij het wegrijden dat we twee beren naar de cacheplek zagen lopen. Die gekke berenbel is dus geen luxe maar noodzaak om ze niet op je wandelpad tegen te komen. Of je neemt een drukke trail naar bijv. Paints Pots, waar de indianen al de kleuren geel en rood van het zand met mineralen gebruikte. Daar kom je geen beer tegen. Wel verderop langs de weg. De deers zijn te snel weg als je stopt om ze te fotograferen. En vlak bij de camping liepen er kromhoornschapen op de weg, een hele kudde.

De coyote nog steeds niet gezien, en ook niet de grizzlebeer  Dus het blijft nog even afzien, zeker omdat de camping schitterend gelegen is met een machtig mooi uitzicht op een stijle berghelling met sneeuw (het lijkt een tiental meters weg…) en we zelf moeten koken want ook hier in (weer) geen restaurant in de buurt. Naar Banff is door de bergweggetjes toch zo’n 30 km en daarin hebben we geen zin meer. Hoe zal Nederland gespeeld hebben ?? (inmiddels dus gehoord. jammer)

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo, wat zijn er mooie foto`s en de verhalen zijn leuk om te lezen.
Verder geniet ervan.

groetjes Tom en Ria